Els dimarts a la Veu del Poble amb La Plataforma per la Llengua

Els dimarts ens acompanyen voluntaris de la plataforma per la llengua i comparteixen al costat dels convidats de l'espai de la cultura catalana de 'La Veu del Poble' les seves experiències en la tasca d'ajudar a parlar català.  La Plataforma per la Llengua és l'ONG del català. Son una organització no governamental que treballa per promoure la llengua catalana com a eina de cohesió social. Treballen als diferents territoris de parla catalana i des d'una perspectiva transversal en l'àmbit socioeconòmic i audiovisual, en l'acollida lingüística als nouvinguts, en les universitats i en l'educació i a les administracions, entre d'altres àmbits d'actuació.

Els èxits aconseguits els han portat reconeixements com el Premi Nacional de Cultura 2008 a la Projecció Social de la Llengua Catalana, atorgat per la Generalitat de Catalunya.

Actualment compten amb diversos grups de treball en diverses poblacions i delegacions territorials al País Valencià, el Barcelonès, el Maresme, l'Empordà, el Tarragonès, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental. En total engloben unes 4.000 persones i més de 20 entitats que treballen per promoure la llengua catalana.

La Plataforma per la Llengua està avalada, a més, per un consell consultiu constituït actualment per Salvador Cardús, Jordi Font, Josep Mª López Llaví, Albert Manent, Isidor Marí, Fèlix Martí, Jordi Porta, Jordi Sànchez, Josep Mª Terricabras, Miquel Sellarès, Vicenç Villatoro, Isabel-Clara Simó, Miquel Strubell, Patrícia Gabancho i Abelard Saragossà i del qual en van formar part els desapareguts Francesc Ferrer i Gironès i Joan Triadú.

0 comentarios:

Publicar un comentario