Carles Solà és el director "Tot un món", programa que s'emet a TV3 des de l'octubre del 2004 amb la finalitat d'explicar el fenomen de la immigració i els canvis que l'arribada de persones d'arreu del món produeixen en la societat catalana.
Al llarg de 'Tot un món' i amb més de 500 capítols, el programa ha recorregut els aspectes més rellevants de la immigració. Les dues primeres temporades el programa va respondre les preguntes que la societat catalana es feia al voltant dels processos migratoris en general i, en particular, del fenomen de la nova immigració a Catalunya. En les dues temporades següents, l'espai ha donat a conèixer les experiències més personals dels processos migratoris. La cinquena temporada va dedicar-se a tractar els espais comuns que s'han creat entre la població autòctona i la població nouvinguda, el que es coneix per interculturalitat. La sisena temporada va donar a conèixer un conjunt d'expressions culturals dels col·lectius i persones d'origen estranger que tenen lloc a Catalunya; festivitats, creences, tradicions, expressions artístiques i visions del món.
En la setena es va dedicar a recollir l'opinió de persones d'altres orígens sobre l'actualitat de Catalunya i el món, així com la seva visió sobre l'estat present i futur de la humanitat. En la nova temporada, "Tot un món" mostrarà en la nova temporada la presència d'algunes de les prop de 300 llengües que es parlen a Catalunya, fruit de l'arribada, l'última dècada, d'un milió i mig de persones de més de 160 països d'arreu del món.
El programa ha comptat des del primer moment amb un consell assessor vinculat durant cinc temporades a la Fundació Bofill i, les dues darreres, al GRITIM (Interdisciplinary Research Group in Immigration), de la Universitat Pompeu Fabra. El consell assessor està format per professionals de diferents àmbits relacionats amb la gestió de la immigració i la diversitat cultural i reflexionen amb el programa sobre el tractament que es fa en cada capítol, fan propostes destinades a millorar-los i proposen temes i persones que poden ser d'interès per a "Tot un món".
El programa ha estat guardonat amb el Premi Francesc Candel de la Fundació Lluís Carulla en l'edició 2007 "com a reconeixement a la seva dedicació en l'àmbit de la integració dels ciutadans catalans d'origen immigrant" i amb el Premi a la Diversitat en l'Audiovisual en l'apartat de programa de televisió de l'edició 2009 de la Mesa per la Diversitat en l'Audiovisual del CAC.
"Tot un món" ha generat i genera un conjunt de materials i d'activitats que ajuden en la divulgació i promoció, com ara la carpeta "Tot un món. Material pedagògic", editada per la Fundació Bofill i distribuïda a totes les escoles de primària, secundària, batxillerat i cicles formatius del país.
L'equip del programa participa en congressos i jornades, taules rodones i conferències sobre diversitat cultural, immigració i mitjans de comunicació per tal d'aportar el seu coneixement i experiència en relació amb el tractament d'aquestes temàtiques des de Televisió de Catalunya, en particular, i als mitjans de comunicació en general.
A més a més de l'emissió cada cap de setmana, dissabtes i diumenges a les 14.15 per TV3, el programa "Tot un món" es reemet pel canal 3/24 en diferents franges horàries al llarg dels dimarts següents a l'emissió dels capítols.
0 comentarios:
Publicar un comentario