Neix un nou estat a Àfrica: Azawad


Avui entrevista a la veu del poble, amb Mossa Ag Attaher, portaveu del Moviment Nacional d'Alliberament de l'Azawad (MNLA). 
El passat 6 d’abril els Tuaregs van declarar unilateralment el primer Estat Amazic independent a l’Àfrica del Nord. Azawad es converteix en el 56è Estat Africà i portaveu del Moviment Nacional d'Alliberament de l'Azawad (MNLA), Mossa Ag Attaher denuncia novament "campanya de desinformació i de denigració" a càrrec de l'Estat malià i francès per voler vincular la legítima lluita del poble tuareg pel seu alliberament amb l'islamisme, tot recordant que el nou estat d'Azawad es declara demòcrata, laic, i respectuós amb la diversitat de les ètnies i religions que conviuen al si del país. A més a més, Attaher
remarca que el MNLA s'oposa al grup islàmic Al Qaida al Magreb Islàmic (AQMI), organització que considera com un del seus enemics. La situació és especialment preocupant al nou Estat independent de l’Azawad, perquè les potències colonials encara influents a la regió (amb França al capdavant) ja han manifestat la seva negativa a reconèixer-lo.

El moviment amazic de Catalunya saluda la iniciativa i demana al poble català i a la resta dels pobles del món el seu suport per a consolidar el nou estat i a exigir el reconeixement polític de les nacions democràtiques, i fer front als que neguen la existència i la llibertat al poble amazic.

Mossa Ag Attaher, declara: “Ens acollim al dret a l'autodeterminació” recollit als tractats internacionals i “ens comprometem a respectar totes les fronteres” que separen l'Estat autoproclamat “dels països limítrofs”. “Tenim una cultura mil·lenària de tolerància” de “no imposar a ningú cap religió (...) i seguirem així”.


0 comentarios:

Publicar un comentario