Entrevista a l'Eurodiputat Raül Romeva


És llicenciat en Ciències Econòmiques i Doctor en Relacions Internacionals per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on ha exercit com a professor de Relacions Internacionals.

Ha treballat com a analista sobre conflictes armats i
rehabilitació postbélica en el Centre UNESCO de Catalunya, en l'ONG Intermón Oxfam i a l'Escola de Cultura de la Pau de la UAB. També ha estat consultor de les Nacions Unides. Entre 1995 i 1996 va ser responsable del programa educatiu i de Cultura de la Pau de la Unesco a Bòsnia i Hercegovina i entre 1996 i 1997, observador electoral de la OSCE en aquell país. La seva labor dins del món de l'ecologisme ha estat lligada a organitzacions com Greenpeace, des d'on ha defensat fonamentalment la vida marina: el submarinisme és la seva gran passió.

Membre d'Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), en 2004 va ser triat eurodiputat en les eleccions al Parlament Europeu de 2004 en la candidatura liderada per Esquerra Unida, en la qual participava també ICV. Romeva es va integrar en el grup parlamentari Verds/ALE, integrat pels diputats del Partit Verd Europeu, del que ICV és membre, i l'Aliança Lliure Europea. De la seva activitat parlamentària cal destacar els seus informes sobre el comerç internacional d'armes, molt crítics amb el paper de diversos Estats de la Unió Europea sobre aquesta matèria, i la seva labor com a membre del InterGrupo LGTB.

En les eleccions al Parlament Europeu de 2009, Romeva va repetir com a nombre 2 de la candidatura formada per la coalició L'Esquerra, sent reelegit com a eurodiputat1 i nomenat com un dels tres vicepresidents del grup Verds/ALE al costat de Daniel Cohn-Bendit i Rebecca Harms.

A través dels mitjans de informacion, Raül Romeva s'ha posicionat a favor d'una Unió Europea més federalista , postura que ha ratificat mitjançant la signatura del manifest del Grup Spinelli que advoca per menor intergubernamentalismo en política comunitària.

0 comentarios:

Publicar un comentario